вторник, 11 юни, 2024
Начало / Новини / Среща по повод проект за изграждане на мидени плантации в Приморско
Срещата ще се състои на 25 април /вторник/ от 16 часа в заседателната зала на Общината.

Среща по повод проект за изграждане на мидени плантации в Приморско

Жителите на Приморско ще се срещнат с инвеститорите, които планират изграждане на мидени плантации срещу Северния плаж. Срещата ще се състои на 25 април /вторник/ от 16 часа в заседателната зала на Общината.

Въпросът за мидените плантации в Приморско беше повдигнат през изминалата седмица на среща на рибарите с ръководството на ИАРА.  От Агенцията не бе даден изчерпателен отговор, затова риболовците се обърнаха за съдействие към кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.  Градоначалникът организира среща, на която жителите на морския курорт да се срещнат с инвеститорите и подробно да се запознаят с проекта по изграждането на миденото съоръжение и въздействието, което то ще оказва върху околната среда, туризма и поминъка на рибарите.

Преди години в Приморско няколко фирми проявиха интерес за изграждане на ферми за развъждане на риба срещу най-атрактивните плажове на южночерноморската община. Тогава жителите на морския град, подкрепени от кмета Германов, излязоха на протест и стопираха намеренията им.