събота, 15 юни, 2024
Начало / Новини / Повод за гордост – фолклорен ансамбъл „Приморско“ с престижни награди
Фолклорен ансамбъл „Приморско” триумфира с перфектните си изпълнения на X – ти Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“

Повод за гордост – фолклорен ансамбъл „Приморско“ с престижни награди

Фолклорен ансамбъл „Приморско”  триумфира с перфектните си изпълнения на X – ти Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“, който се проведе от 21 до 23 април във Варна. Той  е организиран от фолклорна телевизия „Сънрайз Маринов“ със съдействието на Гранд МОЛ Варна и под патронажа на кмета на район „Младост“ Христо Христов.

На „Фолклорен изгрев“ самодейците от ФА „Приморско“ се съревноваваха с над 200 участници – състави и индивидуални изпълнители от Източна България.

С великолепно представяне на автентичен фолклор възпитаниците на Христо Йорданов завоюваха едни от най-престижните награди на конкурса. Те бяха отличени с почетното първо място в категория „Фолклорни ансамбли“. Талантливите изпълнители станаха носители и на специалното отличие на музикалния фестивал – наградата на диригента на оркестъра за народна музика при БАН маестро Димитър Христов. Те получиха и парична награда от кмета на район „Младост“ Христо Христов.

С награди се завърнаха и децата от фондация „Странджа“ също с ръководител Христо Йорданов. Мариела Георгиева и Дивна Николова се окичиха съответно с втори и трето място в категория „вокални изпълнители“.

Част от журито на музикалния форум бе председателят на читалище „Самообразование – 1919“ в Приморско маестро Стойко Стойков, който сподели: „Възхитен съм от представянето на нашите самодейци. Те показаха, какво е българско фолклорно изкуство и заслужено си спечелиха аплодисментите на публиката и наградите на журито. Браво!“